27 вересня кілька “зливних бачків” російських карателів, включаючи сумнозвісного Олександра Таліпова, заявили про виявлення, нібито самими колаборантами, в окупованому Криму жінки, сфотографованої в Києві в квітні 2022 року разом з Райаном Уеслі Раутом, обвинуваченому в замахі на Дональда Трампа у флоридському гольф-клубі 15 вересня.
Йдеться про жінку з фото від 30 квітня 2022 року, зробленого кореспондентом Олександром Бабенком і масово розміщеного низкою медіа вже після флоридських подій у вересні цього року.
І примітно тут навіть не саме “оперативне виявлення”, оскільки очевидно, що жодних публічних натяків на “кримське походження” цієї дами фотографія не містить: так швидко знайти “кримчанку з портрета” можна лише точно знаючи одразу – кого саме треба “терміново знайти”.
Головне тут – заявлена ​​особа “знайденої подруги Раута”, мешканки Сімферополя Тетяни Хміль 1963 року народження, і наступна “незвичайна” реакція карників.
Нібито вони просто “зазирнули на вогник” до Хміль, сфотографували її “діючі закордонні та внутрішні паспорти України, різні візи, інші документи” та оприлюднили через Таліпова нібито “пояснення” Хміль, що “у Києві живуть її діти і до них у гості вона постійно їздила”.
Жодних арештів або “публічних вибачень” карателі робити не стали, “злив” через Таліпова туманний анонс, що “справа відправлена ​​до суду”.
Цю досить дивну поведінку “центру протидії екстремізму” та “фсб” досить просто зрозуміти, вивчивши біографію Хміль, згадану ще у 2018 році “Центром журналістських розслідувань” у рамках викриття кримської “молочної імперії” братів Михайла та Дмитра Табачников.
Ще в 2012 році Хміль, колишній багаторічний генеральний директор підконтрольного Табачникам “Кримхліба”, була після продажу “хлібних активів” переведена на “молочну” фірму Табачників “Крим-фармінг” як директор. Тоді фірми Табачників “Крим-Фармінг” та “Крим-Дейрі” захопили, за сприяння кримського Радміну Анатолія Могильова, молокозавод у Первомайському (Джурчи).
Після окупації Криму “Крим-фармінг” та “Крим-Дейрі” та пов’язана з ними “ТІКО констракшен” Михайла Табачника неодноразово “плутали сліди” і в українських реєстрах, і в “реєстрах” агресора, де врешті-решт у “Крим-Фармінг” ключова частка відійшла до московського “Фермер-К”, а інша – саме на довірену керівницю Табачника, згадану Тетяну Хміль, “засновницю” окупаційного “Крим-Фармінг” з 2014 року.
Також “Фермер-К” контролює і “кримську фірму” “Юг Молоко”, де та сама Хміль є директором; засновником “Фермер-К” вважається уродженець Бухари, що вчився в Києві, Єркін Шукурлаєв, фотографії братів Табачників з яким 2016 року публікував “Центр”.
Самі окупанти пишуть, що “Юг Молоко” створено для переробки молока, яке виробляється на найбільшій у Криму молочно-товарній фермі «Крим-Фармінг». Тоді, шість років тому Табачники намагалися спростовувати свої зв’язки з “кримською молочною імперією”, але з 2022 року все змінилося.
Тепер сумнозвісний міністр часів Януковича та очевидний топ-агент російських спецслужб Дмитро Табачник заявлений окупантами як “голова наглядової ради АТ «Крим-Фармінг».
Саме в цьому амплуа його випустили 26 вересня, розповідати, що “в Криму виробляють лише 30% молочної продукції від потреби регіону” на ток-шоу кримської пропаганди з новим “міністром сільського господарства” Денисом Кратюком.
Все описане вище говорить про те, що підручна російського віп-шпигуна Табачника, молочний бізнес якого в Криму окупанти всіляко “опікують та пестять” Тетяна Хміль була в 2022 році в Києві явно не просто так, і не просто так вона спілкувалася там з Райаном Уеслі Раутом , виконуючи доручення російських карателів.
Навіщо ж тепер самі окупанти її спішно “викрили”?
Причин дві: по-перше, вони явно не очікували на публікацію саме викривального фото з Хміль і Раутом усіма світовими медіа, і спішно намагаються виставити Хміль “випадковою попутницею”; її для відводу очей мабуть “оштрафують”, оскільки просто влаштувати їй “падіння цегли на голову” неможливо: на Хміль формально “зав’язаний” весь кримський бізнес Табачников і очевидні махінації цього угруповання в Києві.
По-друге, не виключено, що через Хміль тепер спішно конструюватимуть “слід українських спецслужб” у справі Раута, використовуючи її як “ключового свідка” і поширюючи це для американської аудиторії. У будь-якому разі очевидним став і зв’язок російської розвідки зі “справою Раута”, і її наміри далі розкручувати цю ситуацію для втручання у американські вибори.

Схожі записи