Пропаганда агресора вже кілька днів пафосно рекламує “перший Євразійський конгрес народної дипломатії ЄАЕС, БРІКС, ШОС, СНД” обіцяний на 14-16 листопада в Москві, і очевидно там в черговий раз відпрацьовуватимуть своє нехитре уявлення маріонетки загарбників, як із Криму, так з окупованого материка. Неможливість для агресора зібрати навіть для картинки іноземних представників на якийсь “форум”, що тягне за собою їх заміну фриками під виглядом “народних дипломатів” давно стала притчею в язицех.

Втім, зараз варто констатувати ключову роль у підготовці даної провокації медіа-холдингу “Регіони росії”, від імені якого в ролі “директора департаменту спеціальних проектів” “засвітився” діяч російських спецслужб Володимир Анікович. Анікович раніше миготів у підконтрольній Кремлю “Міжнародній асоціації блогерів”, в “асоціації менеджерів проектів «проектний альянс»” та в ролі “керівника комітету з міжнародних справ некомерційного партнерства “Регіони XXI століття””, що працює на російські спецслужби з 2007 року.

Самі “Регіони росії” були створені Сергієм Собяніним у період його губернаторства в Тюмені, а після його переведення в Москву вони стали однією з ключових форм просування злочинних кремлівських наративів. Членом опікунської ради “Регіонів”, крім мера Москви, є і Андрій Бельянінов, “генеральний секретар Асамблеї народів Євразії”.

Року тому ми писали про спроби московського концерну “Київська площа” та відповідно “Фуд Сіті”, де мають частки Собянин та Бельянінов, увійти до злочинних схем вивезення сільськогосподарської продукції з окупованих районів Херсонської області. Крім того, колишній глава федеральної митної служби агресора Бельянінов представляє і інтереси голови “Ростеха” Сергія Чемезова.

Схожі записи