На початку серпня пропаганда агресора писала про незаконний приїзд до окупованого Криму Хендріка Вебера, злочинного «керівника» фейкового «національного клубу друзів Криму в Норвегії». Тепер окупанти «уточнюють», що, крім Вебера, це пропагандистське шоу обслуговував і інший агент російських спецслужб з Норвегії Бйорн Ністад.

Цей рупор кремлівської пропаганди відомий насамперед тим, що він написав такий «шедевр» як книгу «Спаситель росії – політична біографія володимира путіна» і далі опрацьовував хворобливі амбіції Кремля в тому ж дусі.

Під час нинішнього «візиту» Ністад скаржився пропагандистам, що нібито «втратив роботу при університеті, тому що в мене дуже проросійські погляди», а самі «кримські медіа» заявили, що нібито «це його третій візит до Криму, а на Донбасі він побував уперше» та нібито «те, що відбувається на Донбасі, його просто шокувало».

Примітно, що пропаганда агресора бреше щодо даного норвезького колаборанта навіть у дрібницях; наприклад у мережі збереглися свідчення, що Ністад раніше, а саме в 2018 році, протиправно відвідував окупований росією схід України у злочинній ролі «спостерігача» на фейкових «виборах».

Схожі записи