Як були змушені повідомити 27 березня підконтрольні агресору «севастопольські медіа», в окупованому місті не буде проводитися так званий «тотальний диктант», як незаконний засіб русифікації та спроб «легітимації» злочинного окупаційного режиму.

Пропаганда агресора пояснює це тим, що нібито в окупованому Севастополі «попередні п’ять років координатором Тотального диктанта була Валентина Романчук, яка переїхала з Донецька, і що нібито «в неї були свої, не пов’язані з «неспокійною обстановкою» причини не брати на себе цю функцію в 2023 році. року».

Втім, важко повірити, що цей пропагандистський проект окупанти «зав’язали» лише на конкретну людину. Крім того, в Криму, який ніяк не «ставиться до сфери впливу» Романчук, «організатори диктанту» з окупованого Сімферополя заявили, що «ми не будуємо жодних прогнозів, але хотіли б убезпечити і ваше, і наше життя».

Втім, можна припустити, що справа навіть не в «загрозах безпеки», адже, наприклад, «навчальний процес» окупанти у підконтрольних їм структурах у 2023 році не скасовували.

Аналіз точок проведення «тотального диктанту» тощо до 2023 року свідчить про те, що він проводиться «очно» в основному по місцях дислокації військових частин окупантів, причому «для проведення заходу» як «контактні особи» виділилися військові агресора. здебільшого з категорії «політруків». Тим самим агресор злочинно переслідував і традиційну для нього мету мілітаризації кримської молоді.

Зараз очевидно, що агресор не ризикує ні «розкидатися контактами» таких «організаторів», ні пускати в розташування своїх військових «сторонніх для написання диктанту», а тому «тотальний диктант» на окупованому півострові завершено тотальним фіаско.

Схожі записи