9-10 лютого 2023 року Гарвардський університет провів конференцію «Відновлення України, відновлення миру» у рамках програми «Темерті: Сучасна Україна».

Велика група дослідників з усього світу досліджувала питання нового світового порядку, правди та справедливості, військових злочинів та гуманітарної кризи, а також опорні точки відновлення України.

Експерти нашої Асоціації, такі як професор Борис Бабін, доцент Андрій Чвалюк та Олеся Цибулько, взяли активну участь у дискусіях цієї конференції.

В рамках обговорення військових злочинів, вчинених російськими окупантами в Україні, доктор Бабін порушив питання про можливі міжнародні кримінальні переслідування, пов’язані з російською агресією в Україні, не лише щодо військових злочинів у Міжнародному кримінальному суді, та у можливому спеціальному трибуналі щодо російської агресії, але й з питань злочинів екоциду та терористичних злочинів, скоєних російськими військами та парамілітарними структурами агресора на території України.

Також надзвичайно важливим є питання міжнародної кримінальної відповідальності за спроби «виправдати» вищезгадані злочини в третіх країнах, підкреслив професор Борис Бабін.

Схожі записи