Раніше ми писали про трагікомічну ініціативу кримських колаборантів Олега Цекова та Ольги Ковітіді про «скасування ворожих алфавітів», що прогнозовано викликала «бурю емоцій» навіть серед прокремлівських структур, оскільки вона серед іншого «ставить питання про застосування» окремих букв латиниці, зроблених агресором у 2022 році злочинним і водночас нікому не зрозумілим «символом» свого вторгнення.

Навіть окремі підконтрольні окупантам «медіа» зазначають, що з огляду на «ініціативи Цекова» ці літери, особливо з урахуванням плачевних «успіхів» агресора, необхідно «замінити на букву Ж». З цього приводу наведемо слова Міністра оборони України Олексія Резнікова, який у звільненій Чорнобаївці сказав, що солдати російських окупантів після втечі з Херсона «зрозуміють перші три літери назви міста без перекладача… це єдине, що вони можуть отримати від України».

Додамо, що безуспішні спроби агресора використати «культурний код» цивілізованих країн для «обгортки» своїх міжнародних злочинів зараз вичерпно оцінені й експертом нашої Асоціації професором Борисом Бабіним як повна культурна та ідеологічна імпотенція Кремля.

Схожі записи