В окупованій Ялті, на території віджатого в 2014 році для російських прокурорів санаторію “Россія” спецслужби агресора розпочали чергову “XV Ялтинську міжнародну конференцію” з цинічною назвою «Особливості сучасних та інтеграційних процесів на пострадянському просторі».
Природу цих “особливостей” виклав, як багаторічна голова цього заходу, Армен Оганесян, старий радянський шпигун, який проводив диверсійні заходи у Великобританії під личиною “радянського кореспондента” ще сорок років тому.
Зводяться дані “особливості” до збройної агресії, як проти України, так і проти Молдови, що Оганесян з явно “професорським апломбом” для “севастопольської преси” вирішив “виправдати” посиланнями на британця Хелфорда Маккіндера і, очевидно, почуту ним десь півстоліття тому теорію “Хартленду”.
Втім, сюжет про те, що “англічанка гадить”, м’яко кажучи, не новий і для такого копроліту шпигунства, як Оганесян, а ось вислуховувати його одкровення на “конференцію” зігнали в основному колаборантів з окупованого материка, а також напівміфічних гостей з “Софії, Стамбула, Батумі, Мінська, Белграда, Сухумі”, втім ретельно зберігаючи їхню анонімність.
Тому черговий “з’їзд пригноблених народів сходу” під омофором російської зовнішньої розвідки виявився настільки “рідким”, що пафосно відкривати цей шабаш доручили не згаданим “грузинським емісарам”, а описаному нами раніше “зовнішньо орієнтованому” окупантами “ялтинському єпископу” Нестору та оперетковій “голові Херсонської обласної думи” Томіліної.
Тому основною інтригою “конференції” є лише просте питання: хто більше відмиє на її проведенні “виділених фондів”: спецслужби агресора чи російський мзс через свою “публіцистичну прокладку” “Міжнародне життя”.

Схожі записи