Буквально позавчора ми писали про роздмухувану севастопольськими угрупованнями від клану Чалих і Павла Лебедєва “бурю в ополонці” проти гауляйтера Михайла Развожаєва, який залишив їх “за бортом” “місцевих виборів”.
Процес йшов із поширенням “інсайдів” про шахрайства на “виділенні соціальних земельних ділянок”, у тому числі і “ветеранам” агресії, про афери з будівництвом “гуртожитків університету” та “культурного кластера”, і про збори коштів з батьків у школах нібито “на бомбосховища”.
З самого початку було очевидно, що, наприклад, багатомільйонні афери з ділянками дуже швидко спустять на рівень “стрілочників”, а саме – “нотаріусів, що реєстрували угоди”, сестер Юлії Соболєвої та Галини Сарахман, а також її чоловіка, дрібного “чиновника” Сергія Сарахмана.
На цьому фоні не здивувало завершення “міською владою” анонсованою самим Розвожаєвим “заміни видачі земельної ділянки мільйоном рублів”; там для відповідної афери з “мертвими душами” справді жодні “нотаріуси” вже не знадобляться.
Втім, основну “відповідь ворогам” пристрасний аматор “брутального сибірського піару” Розвожаєв вирішив оформити у вигляді так завгодного Кремлю пафосного “відкриття музеїв і монастиря” у понівеченому окупантами Херсонесі.
І ось тут стався досить цікавий казус, який змусив багатьох в севастопольських “владних коридорах, що закінчуються стінкою” гадати – чи частина це “хитрого плану від Развожаєва” або ж – ретельно прорахований “експромт” особисто від його “друга і духовного наставника”, новоспеченого “кримського митрополита” Тихона.
Справа в тому, що останній, виступаючи на “відкритті та освяченні «Нового Херсонеса»”, раптово заявив, що його “єпархія молиться” про заарештованого в Москві заступника міністра оборони агресора Тимура Іванова.
Тихон перерахував “всі будівельні проекти на півострові”, до реалізації яких був причетний Іванов, заявивши, що “зараз у нього складна ситуація. Але ми молимося, ми знаємо його з іншого боку, ніж те, що в інтернеті з’являється”.
Нагадаємо, що колишнього заступника Шойгу Іванова тепер публічно призначено Кремлем “головним корупціонером” армії агресора і він перебуває в СІЗО.
“Смілива” і явно несподівана заява Тихона викликала бурхливе збентеження не тільки у пропагандистів агресора, але й у колаборантів півострова, які багато чого бачили; очевидно, що таку “сміливість” нібито “бунтівний митрополит”, а насправді максимально хитрий і досвідчений кар’єрист “візантійського розливу” просто так ніколи б не виявив.
І хоча відео з розповіддю Тихона про “досягнення Іванова” досить швидко зникло з “офіційних церковних ресурсів”, тепер і в Криму і не тільки бурхливо обговорюють, якій насправді дуже високопоставленій особі, і явно не рівня Розвожаєва, вигідні заяви “кримського митрополита”, який нібито “має право говорити, що думає, без попереднього узгодження з патріархією чи адміністрацією президента”.
Ймовірно, додаткові пазли цієї “головоломки” виявляться на півострові ближче до вересня.

Схожі записи