19 травня на спеціальне запрошення організаторів експерт АРК професор Борис Бабін взяв участь у відкритій онлайн-лекції «Світова торгівля, розвиток та сталість середовища», яку провела професор Нгозі Оконджо-Івеала, генеральний директор Світової організації торгівлі з 2021 року.
Така щорічна лекція була організована Кембриджським університетом у рамках серії лекцій про глобалізацію, стійкий розвиток та силу ідей. Мета цієї серії — зібрати спільно іноземних студентів, дослідників і ширше співтовариство для розгляду міжнародних політичних, юридичних і наукових тенденцій та інноваційних рішень, пов’язаних зі стійким розвитком і глобалізацією, а також для обговорення того, як такі ідеї виникають, поширюються і можуть змінити світ.
У ході онлайн-дискусії, ініційованої надзвичайно цікавою доповіддю доктора Оконджо-Івеали, Борис Бабін ініціював обмін думками щодо перспектив прийняття глобальних або регіональних юридично зобов’язуючих міжнародних угод про право на розвиток в умовах російської агресії проти України, включаючи окупацію Криму, та неоколоніальних процесів росії проти країн так званого «Глобального Півдня».
Генеральний директор Світової організації торгівлі погодилася з тим, що описані вище виклики створюють проблеми для забезпечення дотримання відповідних договорів про право на розвиток.

Схожі записи