4 грудня злочинний “міністр транспорту” окупантів Микола Лукашенко зробив “уточнення” щодо роботи протиправної Керченської поромної переправи. Він заявив, що зараз на переправі нібито функціонує “6 поромів: 2 пороми залізничних “Авангард” і “Конро Трейдер”; 2 пороми малих автомобільних “Керченський-2” та “Єйськ”; 2 пороми великих автомобільних – Лаврентій та Марія”.

Лукашенко визнав, що пором “Марія” “перебуває на огляді”, про що ми раніше писали заявив, що “Керченська поромна переправа працює у світлий час доби” і “за фактичною погодою”, не працюючи в туман і обмежено працюючи при вітрі, який при швидкості за 12 метрів за секунду нібито зупиняє залізничні пороми, при швидкості 15 метрів зупиняє малі, а з 17 метрів за секунду всі автомобільні пороми.

Нагадаємо, що раніше ми досліджували аспекти мільярдних махінацій на злочинній організації цієї поромної переправи, включаючи діяльність незаконного «федерального державного унітарного підприємства» «Науково-дослідний та конструкторський інститут випробувальних машин, приладів та засобів вимірювання мас». Стосовно згаданих залізничних поромів під прапором агресора варто додати, що побудований у 2009 році в Севастополі “Avangard”, IMO 9522403 нібито має власником московську компанію “Югтранс Термінал Ко. Лтд”, а оператором фірму “Аншип”, з тією самою московською адресою.

Модернізований у 2011 році в Херсоні німецький “ветеран” “Conro Trader” IMO 7711763 має досить заплутану історію бенефіціарів, де операторами після 2014 року заявлялася і структура “ТЕС-Термінал”, і київська фірма “Морський стандарт”, що зараз перебуває у процедурі “банкрутства”, а формальним власником заявлено білозьку офшорну структуру “Darley Select Incorporated”.

Цей перевізник нафтових цистерн з явно прихованим власником до 2014 року “прославився” невиплатами екіпажам, а в перші місяці окупації сів на мілину посеред Керченської протоки. Також “Морський стандарт”, зараз записаний на фігуранта “Миротворця” Інну Ковалевич, у березні 2014 року “терміново” судився з “Darley Select Incorporated” у Києві та у 2017 році він “всплив” у справі 522/8514/17 з протиправного вивезення українських моряків із Криму. Цікаво, що контактний мобільний номер “Морського стандарту” збігався з телефоном київської мережі “ремонтів комп’ютерів і ноутбуків “Chipset”, вказаному в пошуковій системі агресора “Яндекс” і тому досить цікаво, що за програми та в чиїх інтересах встановлює дана структура.

Схожі записи