11 липня підконтрольні агресору «медіа» заявили про те, що нібито «у Криму може з’явитися російсько-білоруська рибальська флотилія», яка нібито розраховує оперувати у водах країн Африки.

При цьому злочинний «виконувач обов’язків постійного представника республіки при президенті» агресора Михайло Соломенцев заявив, що Білорусь «має великі можливості для переробки риби».

У цьому ключі нагадаємо, що дані злочинні плани агресора та пов’язаної з ним рибної мафії раніше досліджувалися нами, серед іншого в контексті діяльності севастопольських незаконних структур, пов’язаних з торговою маркою «Аквамарин», «специфічного» підприємства у Білгород-Дністровську, а також у зв’язку з діяльністю білоруського бенефіціара судна «Море Співдружності» Олександра Мошенського.

Мошенський є одним із гаманців білоруського диктатора, беєнфіціаром корпорації «Санта Бремор», яка охоплює 25 % російського ринку пресервів, а також він вважався генеральним директором білорусько-німецького підприємства «Санта Імпекс Брест», з дилерською мережею в Білорусі, росії, Україні та Молдові.

Цікаво, що власник «Санта Бремор» і за сумісництвом «почесний консул Ісландії в Білорусі» Мошенський рік тому мав шанси потрапити до санкцій Євросоюзу, але його в черговий раз було викреслено із списку санкцій, і тоді рішення щодо вилучення «гаманця» Лукашенка пролобіювала Угорщина.

Схожі записи