З 2014 року в окупованому Криму «відзначилися» незаконні структури так званого «Добровільного товариства сприяння армії, авіації та флоту Росії» («ДТСААФ»). Перші роки окупації основними формами їхньої діяльності було злочинне «освоєння» майна українських громадських структур, а також організація «комерційної роботи» підконтрольних загарбникам «автошкіл».

У рамках підготовки до масштабної агресії та посилення мілітаризації півострова з 2020 року окупанти збільшили фінансування «республіканського ДТСААФ», у тому числі через фейковий «уряд». У 2022 році ця злочинна діяльність, через очевидні вимоги Кремля, посилилася, і в цьому році структура проводила злочинні «військово-патріотичні збори» для кримської молоді, причому кожне «районне відділення» отримало «зверху» окреме «замовлення» – радіопеленгація, підводне плавання тощо.

Наразі «кримський ДТСААФ» злочинно залучений і до організації так званої «територіальної оборони» як прихованої складової злочинної «мобілізації», тренуючи «новобранців» «без відриву від роботи».

Примітно, що злочинні «керівники» цієї структури, Андрій Попов та Костянтин Алікін днями у пропагандистському інтерв’ю були змушені констатувати, що до цієї структури вони залучають менше людей, ніж від них вимагають російські карателі, оскільки в окупованому Криму «не можна давати в руки зброю всім поспіль» та що «кожного перевіряє контррозвідка».

Зазначимо, що колаборант Алікін, який «відзначився» з 2014 року в Саках, був «переведений» на цю злочинну діяльність у 2017 році з «посади» фейкового «заступника міністра освіти» окупантів. Тоді ж «керувати ДОСААФ» окупанти поставили і красноперекопського колаборанта Попова, який потім кілька років «плідно опановував кошти» на «реконструкцію об’єктів суспільства» через афілійовані фірми.

Фактично зазначені заяви колаборантів означають, що пропаганда агресора та його мілітаристський план зіткнулися з реальністю окупованого півострова, де проукраїнські настрої населення, особливо молоді, виявилося неможливо ігнорувати.

Тому більшість «мобілізованих» кримчан окупанти розглядають виключно як нелояльне агресору «гарматне м’ясо», загибель якого на фронті, за злочинними, геноцидними, планами агресора, має відбуватися за «спеціальних умов», які «мають страхувати» від бунту чи здачі в полон.

Схожі записи