Ми раніше писали про проведені з грудня 2023 року під егідою російських спецслужб “медіафоруми” в окупованій Євпаторії, на якому прямо заявлялося про мету підготовки пропагандистів агресора.
Кошти на дане злочинне шоу відмиваються з “президентського фонду культурних ініціатив”, а основною “говорючою головою” стала так звана “блогерша-мільйонниця” Олександра Хадж (Молдавчук).
Цей персонаж потрапила до Криму з Дніпра у 2020 році, покинувши попередню родину, нібито у зв’язку з такою собі пов’язаною зі спецслужбами агресора особистістю “з церковним саном”.
Тепер, у жовтні, Хадж провела в окупованій Євпаторії черговий “захід”, знову на базі готелю “TES Hotel Resort & Spa”, що належить через “фірму” “Холтон” клану Беймов, який включає колишнього нардепа та “директора” “Чорноморнафтогазу” від окупантів Сергія Бейма, що контролює разом із батьком Геннадієм Беймом кримську “паливну імперію” “ТЕС”.
Ми писали і про те, що “співзасновником” згаданої “фірми” “Холтон” є Люція Пурім, мати “бенефіціара компанії транспортно-логістичної компанії” “Совфрахт” Дмитра Пуріма.
На новому “медіафорумі” знову “відзначилися” “фуд-блогер” Олександр Погодаєв, “максимально близький” до раніше описаної “мілфи чорної трансплантології” Валерії Петрусевич, а також і місцева “бізнес-вумен” Юлія Мазур, яка вирішила після непересічного і багаторічного досвіду торгівлі в наметі, стати “експертом з продакшену та візуалу”.
Також до відмивання “президентських грантів” відповідні аферисти залучили і “фахівця з нейромереж” Олену Чепік, колись безуспішну аспірантку-філогога Таврійського національного університету, а далі “психолога-самоучку”, що продає довірливим кримчанкам “консультації в Інстаграмі”.
За всієї карикатурності даної афери варто констатувати, що спроби агресора створювати мережу онлайн-пропагандистів з опорою на “кримські ресурси” набули в Євпаторії системного характеру.

Схожі записи