У рамках постійного співробітництва з органами ООН наша Асоціація спрямувала інформування Управлінню ВКПЛ ООН, що готує наступний звіт Генерального секретаря щодо осіб, зниклих безвісти відповідно до резолюції 77/220 Генеральної Асамблеї «Зниклі безвісти», який охоплюватиме період між 1 липня 2022 року та 30 червня 2024 року.
У інформуванні нашої Асоціації, підготовленому професором Борисом Бабіним і оприлюдненому зараз на веб-джерелах ООН, наголошувалося, що в окупованому Сімферополі в так званому «СІЗО № 2» знаходиться «закрита установа» «СІЗО № 8», в якому містяться люди, викрадені карателями агресора з окупованих територій материкової України.
У інформуванні додали, що, за свідченнями українців, яким вдалося вибратися з цього «СІЗО», до них застосовувалося насильство – загарбники застосовували шокери, душили, стріляли з пневматики, били та катували струмом, а також змушували співати агітаційні пісні агресора.
У інформуванні АРК зазначалося, що ніхто не знає, де зараз знаходяться тіла загиблих із «СІЗО № 2» та «№ 8», оскільки російські окупанти ховають та знищують тіла загиблих і не пропускають до місць їхніх можливих поховань представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Схожі записи