Днями “севастопольська преса” вирішила “утішити” населення призначенням місцевого колаборанта Максима Ковальова віце-губернатором та керівником департаменту з питань правопорядку та протидії корупції Самарської області.
Ковальов до 2014 року обіймав посади в севастопольському “Беркуті” та брав активну участь у подіях на київському Майдані, включаючи вбивства та тортури демонстрантів.
Після втечі в лютому 2014 року з Києва до Севастополя він та його тодішній керівник Сергій Колбін стали виконувати вказівки російських військових щодо сприяння окупації, включаючи розміщення “загороджувальних загонів” на Перекопському перешийку.
Наступні десять років Ковальов обслуговував окупантів у складі “роcгвардії” у тому ж Севастополі, періодично “мигтаючи” у тамтешній пропаганді. З березня по червень 2022 року Ковальов був присутнім на окупованій материковій Україні, проводячи терор проти мирного населення у складі загонів “Беркут” та “Сокіл”.
У соцмережах Ковальова характеризували як “торгівця посадами” для українських правоохоронців-колаборантів, які перебиралися на початку окупації до Криму, а також як “особистість вкрай не врівноважену і з великою короною на голові”.
У нинішньому досить раптовому призначенні Ковальова до Самари, нібито “протекція росгвардії” має один примітний нюанс.
Буквально два місяці тому він був призначений на таку ж саму посаду, заступника губернатора Вологодської області з питань “мобілізації, громадської безпеки та охорони громадського порядку”, для чого Ковальова в червні досить тихо “звільнили” у Севастополі.
Заступником у Вологді Ковальов був у Георгія Філімонова, затятого сталініста, який зробив кар’єру в кремлівській адміністрації під протекторатом “всесильного” Сергія Кирієнка, колись знайомого зі “спортивної лінії” з його батьком, Юрієм Філімоновим.
Причини “вологодської п’ятихвилинки” Ковальова ніде не описані, крім скупого повідомлення про призначення від 5 серпня, він фактично не встиг і потрапити до місцевого “медіапростору”.
Втім, із серпня у “вологодській політиці” змінилася лише одна ключова складова, оскільки Філімонова перепризначили “за підсумками виборів” і очевидно, що він отримав більшу свободу рук, оперативно позбавившись севастопольського колаборанта у своїй команді.
Вся ця історія з Ковальовим може бути одним з перших симптомів тих самих підкилимних процесів, про початок яких ми публічно “попереджали” цього літа. Їхній подальший розвиток, ймовірно, відбудеться на початок 2025 року.

Схожі записи