Кримська пропаганда вирішила вкотре пояснити населенню подорожчання риби, причому всіх її видів, для чого оприлюднила черговий “потік свідомості” від незмінного фейкового “начальника департаменту рибного господарства” злочинного міністерства сільського господарства республіки Володимир Гайдаєнко.
Цей колаборант, колишній “рибовод” з Ішуні, тепер втішає кримчан розповідями про “виділення близько 44 мільйонів рублів на часткове покриття своїх операційних витрат”.
Нагадаємо, що раніше ми писали про скорочення “кримського” вилову в 2023 році до 5,9 тисячі тонн, при тому, що за вісім місяців 2024 року в Азовському та Чорному морях підконтрольними окупантам структурами “було виловлено 3,6 тисячі тонн”, таким Отже, розрахунок “дотації” становить приблизно десять рублів на кілограм виловленої риби.
Втім, справа не тільки в тому, що ці гроші наперед підуть у дуже вузьку кишеню “наближених осіб”, які не бояться тримати на папері “повний штат підприємства”, і не в тому, що торік у цій “безодні” розчинилося 63 мільйона.
Основний “нюанс” полягає в тому, що власне “кримської риби” кримчани не бачать, оскільки так звана “делікатесна група”, куди в нинішні часи окупанти віднесли не лише “камбалу, барабулю, сарган”, а й кефаль, ловиться у мізерних обсягах, а хамса, кілька та тюлька вивозиться окупантами до росії, замість чого на півострів везуть “продукцію з Далекого Сходу”.
А тому на окупованому півострові не спостерігається не лише дешевої, а й хоча б безпечної до споживання риби, на чому колаборанти на кшталт Гайдаєнка вважають за краще “не концентруватися”.

Схожі записи