17 вересня у польській Гдині під егідою потужних судноплавних компаній Європи відбулася робоча конференція “Ринок морської праці перед обличчям воєнних дій”, у якій взяли участь не тільки представники морського бізнесу, але й інспектори міжнародних організацій, таких як ММО та МОП, посадовці польського Морського офісу, керівництво Морського університету в Гдині та польської Військово-морської академії імені Героїв Вестерплатте.
У робочій конференції на запрошення організаторів взяли активну особисту участь експерт нашої Асоціації Борис Бабін та декан факультету Національного авіаційного університету Юрій Волошин, а також керівництво Української незалежної морської профспілки.
Під час свого виступу та насиченого спілкування з учасниками заходу професор Бабін підкреслив важливість української Формули Миру та обговорив виклики, утворені російською морською агресією для торговельного судноплавства та для українських моряків за умов масштабних воєнних дій та окупації низки приморських регіонів України, включаючи Крим.
Також на заході обговорювалися форми практичної протидії російським протиправним діянням на морі, які вже сьогодні становлять системні ризики та виклики стосовно балтійських країн.
Професор Бабін нагадав учасникам заходу на доробок нашої Асоціації та Української незалежної морської профспілки щодо виключення російського регістру у 2022 році з Міжнародної асоціації класифікаційних товариств (IACS), зупинення з 2022 року членства росії у Паризькому меморандумі контролю державою порту, виключення росії у 2023-2024 роках з Дунайської комісії, необрання росії до Ради ММО тощо.
Було викладене результати проведеного дворічного моніторингу та звітування щодо російської агресії в Азовському та Чорному морях відповідно до резолюції Ради ММО C/ES.35 2022 року та наступної резолюції Асамблеї ММО A.1183(33) 2023 року.
Під час свого виступу та спілкування з учасниками заходу професор Волошин підкреслив роль навчальних та наукових закладів України у підготовці кадрів у сфері як торговельного судноплавства, так й крюїнгової та маннингової діяльності та відзначив як виклики у цій сфері, зумовлені російською агресією, так й доробок українських університетів.

Схожі записи