У Національних зборах Спеціальна парламентська комісія по боротьбі з іноземним втручанням приділяє увагу іноземному впливу, зокрема російському.

Слухання Парламентської комісії націлені на встановлення істинної суті іноземного впливу на внутрішній політичний дискурс Франції та встановлення шкоди від зазіхань на суверенітет Парижа.

Вивчається коло осіб французьких політиків і державних службовців, які піддалися підкупу або впливу. Проводиться “огляд” голів стратегічних компаній, засобів масової інформації з метою поширення пропаганди і просування рішень, що суперечать національним інтересам.

Слідча комісія створена на підставі Регламенту Національних Зборів.

Згідно з умовами, мета слідчої комісії полягає в тому, щоб установити наявність іноземних мереж впливу, які корумпують обраних державних посадовців, лідерів стратегічних компаній або засоби масової інформації, з метою поширення пропаганди або отримання рішень, що суперечать національним інтересам Франції.

Саме крайню праву партію “Національне об’єднання” (колишній “Національний фронт”), не безпідставно підозрюють у зв’язках із Москвою.

Найдетальніше про довгу історію відносин Марін Ле Пен із Кремлем повідомляла газета Le Monde. У 2011 році вона заявила, що захоплюється диктатором Путіним. Після окупації Криму в 2014 році, вона навіть пояснила злочинні дії агресора нібито “бажанням мешканців возз’єднатися з росією”, а незадовго до виборів президента Франції, зустрічалася з диктатором путіним у Москві особисто.

“Підтримка путіна з Марін Ле Пен виходить за рамки слів. Через депутатів Європарламенту вкрай права партія майже систематично захищала російський режим, голосуючи проти резолюцій Європарламенту, які засуджують войовничі дії або порушення міжнародного права, вчинені господарем Кремля”, – зазначало видання Le Monde.

У Комісії також зазначали, що протягом багатьох років проти суверенітету Франції здійснювалося іноземне втручання, яке є отрутою, що розкладає демократію.

Парламентська комісія може викликати на засідання будь-кого і, згідно з французьким законодавством, відмовитися від допиту не можна. За надання неправдивих свідчень під присягою також передбачена кримінальна відповідальність. Після закінчення слухань депутати випускають доповідь із низкою рекомендацій, що дає гарантії щодо проведення дебатів у парламенті та внесення відповідного закону.

Після Ле Пен, основна увага звернена на Тьєррі Маріані – євродепутата, якого по праву називають одним із головних прихильників Кремля у Франції. Паризька прокуратура навіть розслідувала діяльність асоціації “Франко-російський діалог”, одразу за двома підозрами. Перша – корупції та зловживання впливом, а друга – щодо зловживання довірою та відмивання грошей.

Найбільша частина опитування Тьєррі Маріані присвячена саме “Франко-російському діалогу”, створеному за підтримки президентів путіна і Жака Ширака. Формально асоціація має на меті поглиблення зв’язків між Москвою та Парижем як на офіційному рівні, так і в ділових колах, однак ЗМІ називають її одним із найпомітніших інструментів втручання агресора у справи Франції. І не безпідставно, адже з рук Жака Ширака диктатор путін був “вшанований” медаллю “Великого хреста Почесного легіону”.

У 2023 році Макрон оголосив про бажання переглянути рішення, проросійського експрезидента Франції та друга путіна.

Схожі записи